Najlepiej Pani zrobi dodając do posiłku łyżkę oleju roślinnego (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, słonecznikowy). Wtedy niezależnie od tego jakie danie Pani spożywa zagwarantuje Pani prawidłowe przyswajanie leku.
Witamina A rozpuszcza się w tłuszczach. Zachęcam do dodania oliwy z oliwek, oleju rzepakowego itp. do potraw w celu polepszenia przyswajania wit. A.
Wskazówki żywieniowe znajdują się na mojej stronie http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Jakie tłuszcze spożywać na zimno? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Wybór tłuszczu do smażenia – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Jaką dietę zastosować, żeby zmniejszyć poziom cholesterolu? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jaką dietę stosować na zadyszki i cholesterol? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Olej roślinny a tłuszcz roślinny na etykietach produktów spożywczych – odpowiada Mgr Anna Zientalska
- Spożywanie margaryny przy chorobie nerek – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wysoki cholesterol a dieta – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so
Dlaczego nie należy unikać tłuszczów w diecie?
Tłuszcz nie ma ostatnio dobrej reklamy. Mówimy o n
Domowe lekarstwa, które przygotujesz z tłuszczu
Tłuszcz nie taki zły W ostatnich latach tłuszcz ci