Bakalie - dietetyczne słodycze
Najlepiej Pani zrobi dodając do posiłku łyżkę oleju roślinnego (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, słonecznikowy). Wtedy niezależnie od tego jakie danie Pani spożywa zagwarantuje Pani prawidłowe przyswajanie leku.
Witamina A rozpuszcza się w tłuszczach. Zachęcam do dodania oliwy z oliwek, oleju rzepakowego itp. do potraw w celu polepszenia przyswajania wit. A.
Wskazówki żywieniowe znajdują się na mojej stronie http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Jakie tłuszcze spożywać na zimno? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Oliwa a olej rzepakowy – odpowiada Mgr Marzena Rojek
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Olej roślinny a tłuszcz roślinny na etykietach produktów spożywczych – odpowiada Mgr Anna Zientalska
- Czy oleje rafinowane są zdrowe? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Możliwość stosowania oleju i soli w diecie oczyszczającej – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- W jakich pokarmach występuje witamina A? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
artykuły
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so
Suplementy dla sportowców - czy warto je zażywać? Ekspertka mówi, co jest najistotniejsze
Wzmożona aktywność fizyczna może powodować szybszą
Domowe lekarstwa, które przygotujesz z tłuszczu
Tłuszcz nie taki zły W ostatnich latach tłuszcz ci