Odkryto nowe grupy krwi
Ciało człowieka cały czas zaskakuje. Dwie nowe grupy krwi, pokazują jak niewiele jeszcze wiemy na temat naszego organizmu. O tym, co nowe odkrycie niesie za sobą opowiadają dr Michał Sutkowski, lekarz rodzinny oraz Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.
Witam serdecznie!
Przewlekła niedokrwistość wymaga diagnostyki w celu ustalenia jej przyczyny. Nie wystarcza bowiem jedynie leczenie suplementacyjne, objawowe. Wspomniane przez Panią objawy nie są typowe dla niedokrwistości, dlatego należy podejrzewać chorobę przewlekłą. Ze względu na liczne dolegliwości ze strony układu pokarmowego wskazane jest wykonanie badania na krew utajoną, a także wiele innych które zleci Pani lekarz prowadzący, który na początku uszczegółowi z Panią wywiad, a następnie zbada.
Radziłabym nie zwlekać z wizytą u specjalisty.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Poziom żelaza po porodzie a niedokrwistość – odpowiada Piotr Pilarski
- Przewlekły niedobór żelaza- proszę o interpretacje i wskazanie ew. przyczyny – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Czy to niedobór żelaza? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Czy mogę dodatkowo przyjmować inny preparat żelaza? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Skąd niskie stężenie żelaza? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Niski poziom żelaza w ciąży – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Wysoka liczba białych krwinek w ciąży – odpowiada Lek. Izabela Brym
- Czy anemia w 17. tygodniu ciąży jest niebezpieczna dla dziecka? – odpowiada Lek. Sebastian Jamroży
- Jak anemia wpłynie na moje przyszłe życie? – odpowiada Lek. Izabela Brym
- Czy wartość hemoglobiny 11,7 jest prawidłowa? – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
artykuły
10 zaskakujących sposobów, żeby zajść w ciążę
Czy ciąża bez stosunku jest możliwa? Większość pow
UIBC - charakterystyka, wskazania do badania, przygotowanie i opis badania, interpretacja wyników
UIBC to badanie** utajonej zdolności wiązania żela
TIBC - wskazania, przebieg badania, charakterystyka, normy
TIBC to inaczej całkowita zdolność surowicy do wią