Witam,
Dieta musi być zbilansowana indywidualnie pod przypadek i tryb życia.
Białko, węglowodany i tłuszcze - to makroskładniki.
Białka czy węglowodany to nie witaminy:)
Jeśli jest Pani zainteresowana konsultacja, zapraszam:
ulewicznatalia@gmail.com
Brak naukowych dowodów wskazujących na to, że połączenie białek z węglowodanami niesie ze sobą niekorzystne konsekwencje.
Nie musi Pani ściśle przestrzegać określonej ilości składników w każdym posiłku. Najważniejsze jest to aby dieta ogólnie była zdrowa.
Nie należy więc przesadzać w drugą stronę.
Pozdrawiam,
Emilia Kołodziejska
www.dietcoaching.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Łączenie węglowodanów z białkiem – odpowiada Mgr Monika Więckowska
- Codzienna dawka węglowodanów, białek i tłuszczy – odpowiada Ewa Kozłowska
- Uzupełnienie białka po treningu na diecie wegańskiej – odpowiada Mgr Jagoda Podkowska
- Jak rozłożyć węglowodany i białka w diecie? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Czy łączenie białek z tłuszczami szkodzi? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Różnice w składnikach odżywczych w diecie z ujemnym bilansem kalorycznym – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Łączenie składników w posiłkach – odpowiada Urszula Forenc
- Niedostateczna ilość kalorii w diecie a przybieranie na wadze – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zawartość tłuszczów w diecie – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Dieta redukcyjna a białko i węglowodany – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Dieta dla cukrzyków typu 1 - zasady. Co można jeść?
Dieta w cukrzycy typu 1 oparta jest na tzw. wymien
Jak powinna się odżywiać przyszła mama? (WIDEO)
-Ciąża jest szczególnym czasem dla każdej kobiet
Dieta w cukrzycy - węglowodany, cukry, tłuszcze, białko
Nie jesteśmy skazani na cukrzycę. Oprócz predyspoz