Witam
Wskaźnik masy ciała przy podanych parametrach jest prawidłowy. Pozostaje jedynie kwestia nadmiernego nagromadzenia się tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha. Proces zdrowego i skutecznego odchudzania jest długotrwały. Proszę zatem uzbroić się w cierpliwość. Regularna aktywność fizyczna to bardzo dobry nawyk, dlatego warto ją kontynuować. Dla dodatkowego modelowania partii brzucha dobrze byłoby w ramach rozgrzewki przed bieganiem wykonać kilkanaście półbrzuszków i kilkadziesiąt skłonów.
Polecam artykuł opisujący ćwiczenia na brzuch:http://portal.abczdrowie.pl/cwiczenia-na-brzuch
W diecie natomiast warto skupić się na produktach zbożowych pełnoziarnistych, produktach mlecznych, chudym mięsie i rybach, dużej ilości warzyw i owoców, oraz olejach roślinnych jako dodatek na surowo do gotowych dań.
Jednocześnie wykluczeniu podlegają słodycze, słodzone napoje, czy żywność typu fast food.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Fałdki na brzuchu po odchudzaniu – odpowiada Roma Wojtewicz
- Odchudzanie z brzucha i rozstępy – odpowiada Roma Wojtewicz
- Dieta i ćwiczenia fizyczne na grube uda i brzuch – odpowiada Roma Wojtewicz
- Jakie ćwiczenia pomogą zwalczyć fałdki na brzuchu? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Jak stracić brzuch przy prawidłowej wadze? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Szybkie spalanie kalorii – odpowiada Roma Wojtewicz
- Dieta a wytrzymałość włosów – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Odchudzanie z brzucha u 18-latka – odpowiada Roma Wojtewicz
- Badanie brzucha a wyczynowe bieganie – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Ćwiczenia na płaski brzuch i szczupłe nogi – odpowiada Roma Wojtewicz
artykuły
Jak naturalnie obniżyć zły cholesterol?
Zatkane tętnice Nasze serce każdego dnia wykonuje
Otyłość brzuszna - przyczyny, leczenie, dieta, ćwiczenia
Otyłość brzuszna znacznie częściej występuje u męż
Tak polscy kardiolodzy dbają o serce. Tej rzeczy unikają jak ognia
Nikt lepiej od specjalistów kardiologii nie wie, j