Twój przewodnik po zdrowiu

  1. Opisz swój problem. Pomożemy Ci znaleźć odpowiedź w bazie ponad miliona porad!
  2. Nie ma informacji, których szukasz? Wyślij pytanie do specjalisty.
Rozpocznij
7 5 0 , 3 4 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zabieg Restylane: Pytania do specjalistów

Wałki z nadmiaru kwasu w dolinie łez

6 mies temu została mi udzielona odpowiedź na pytanie dotyczące nieudanego zabiegu mezoterapii kwasem restylane vital light w dolinie łez gdzie powstały wałki z nadmiaru kwasu które utrzymują się bez zmian do dziś (zabieg w m-cu 10.2014 r). W  opinii wałki... 6 mies temu została mi udzielona odpowiedź na pytanie dotyczące nieudanego zabiegu mezoterapii kwasem restylane vital light w dolinie łez gdzie powstały wałki z nadmiaru kwasu które utrzymują się bez zmian do dziś (zabieg w m-cu 10.2014 r). W  opinii wałki pod oczami mogą wynikać z kolagenu który wytworzył się z podania zbyt dużej ilości kwasu i miałby zniknąć po 12 mies. Prosiłabym o doradzenie mi co mogłabym z tym zrobić gdyż boję się ze wałki mogą się "otorbić" i będzie jeszcze gorzej.
odpowiada 4 ekspertów:
Dr n. med. Magdalena Adamiak-Kardas
Dr n. med. Magdalena Adamiak-Kardas
Lek. Robert Jan Chmielewski
Lek. Robert Jan Chmielewski
Lek. Małgorzata Ornatowska
Lek. Małgorzata Ornatowska
Lek. Izabela Lenartowicz
Lek. Izabela Lenartowicz

Przewlekła opryszczka

Witam. Od ponad miesiaca walcze z nawracajaca zmiana na ustach typu opryszczka swedzenie, pieczenie, wykwity, zaczerwienienie... W tym samym miejscu. Dodatkowo mam podrazniony kontur ust, czesto zaczerwieniony. Usta w tym miejcu sa tkliwe. Czy moze miec to zwiazek z iniekcja... Witam. Od ponad miesiaca walcze z nawracajaca zmiana na ustach typu opryszczka swedzenie, pieczenie, wykwity, zaczerwienienie... W tym samym miejscu. Dodatkowo mam podrazniony kontur ust, czesto zaczerwieniony. Usta w tym miejcu sa tkliwe. Czy moze miec to zwiazek z iniekcja w te warge kwasu restylane 12lat temu. Nadmienie, ze po zabiegu byla opuchlizna ktora po kilku dniach zeszla. Usta po roku od zabiegu wrocily do wielkosci przed zabiegiem.
odpowiada 1 ekspert:
Lek. Aleksandra Witkowska
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy takie zabiegi mają sens?

Dzień dobry - proszę o radę. Mam ogromne blizny zanikowe. Po wielu kuracjach kwasem PRX T-33 oraz rozbudowanej codziennej pielęgnacji ich wygląd znacznie się poprawił, ale wciąż nie jest dobrze. Mieszkam zagranicą, tutejsza kosmetolog zaproponowała mi taki ciąg działań 1) termolifing... Dzień dobry - proszę o radę. Mam ogromne blizny zanikowe. Po wielu kuracjach kwasem PRX T-33 oraz rozbudowanej codziennej pielęgnacji ich wygląd znacznie się poprawił, ale wciąż nie jest dobrze. Mieszkam zagranicą, tutejsza kosmetolog zaproponowała mi taki ciąg działań 1) termolifing RF 2) następnie (wiem, że to musi być po RF, żeby kwas się nie rozpuścił) zabieg wypełniania kwasem hialuronowym Restylane Vital 3) w kolejnych miesiącach regularna biorewitalizacja kwasem PRX T-33 który cudownie działa na moją skórę. W ten sposób osiągnęłybyśmy dwa działania jednocześnie - kamuflaż blizn wypełnieniem, poprawiający mój komfort życia oraz jednocześnie kontynuację regeneracji dzięki zabiegom PRX. Pytanie: czy to ma sens? Czy kwas PRX nie rozpuści kwasu w miejscach wypełnionych wcześniej Restylane? I odwrotnie - czy Restylane nie "zablokuje" kwasowi PRX dostępu do problematycznych miejsc? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
odpowiada 1 ekspert:
Dr n. med. Diana Kupczyńska
Dr n. med. Diana Kupczyńska

Czy celiakia jest przeciwwskazaniem do zabiegu Restylane na twarz?

Czy celiakia jest przeciwskazaniem do zabiegu restylane na twarz?
odpowiada 3 ekspertów:
Dr n. med. Diana Kupczyńska
Dr n. med. Diana Kupczyńska
Lek. Katarzyna Mudel
Lek. Katarzyna Mudel
Lek. Robert Jan Chmielewski
Lek. Robert Jan Chmielewski
Patronaty