W tym przypadku można spróbować podawać warzywne koktajle lub świeżo wyciskane soki łącząc warzywa dostępne ( burak , marchew) z zielonymi częściami roślin ( natka pietruszki, seler naciowy, jarmuż,endywia, w maju pokrzywa). Są łatwo przyswajalne, dostarczają niezbędnych minerałów i witamin, oczyszczają z toksyn, wspomagają pracę wątroby i nerek ( jedzenie trzeba strawić więc narządy muszą wykonać ogromny wysiłek, soki zaś są płynne - (postać koloidalna) i wtedy energia jest wykorzystywana na uzdrawianie , oczyszczanie i regeneracje) . Jeśli będzie pani babcia chciała i mogła pić byłoby to najlepsze pożywienie w tej sytuacji . Gdyby nie jadła , to nawet szklanka soku dziennie wystarczy, by organizm w pełni był odżywiony. Proszę o tym poczytać www.vitajuice.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty