Indeks glikemiczny
Osoby odchudzające się i cierpiące na cukrzycę powinny zwracać uwagę na indeks glikemiczny potraw. Co to jest? Jak to określić? Obejrzyj filmik i dowiedz się więcej o indeksie glikemicznym.
Niestety mogło. Dodatkowo możliwe, że rozregulować hormony trzustkowe. Najważniejsze byłoby uregulowanie jedzenia. Organizm odczuwa jakby był głodzony i dlatego jak na jego horyzoncie pojawia się jedzenie to wysyła sygnał aby jeść więcej.
W Pani wypadku ważne by było aby się Pani mocno najadała, ale takich produktów, które nie spowodują przyrostu wagi.
Pozdrawiam,
Ewa Trusewicz, dietetyk, dietcoach
www.dietaifitness.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ciągła ochota na jedzenie i brak uczucia sytości – odpowiada Mgr Justyna Piątkowska
- Uczucie głodu po zmianie diety na zdrową – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Uczucie głodu 2 godziny po śniadaniu – odpowiada Mgr inż. Barbara Dąbek
- Dieta nastolatki: co jeść, by zaspokoić ciągły głód? – odpowiada Mgr Katarzyna Szatkowska
- Odchudzanie się i brak odczuwania głodu – odpowiada Agnieszka Jamroży
- Jak powstrzymać się od podjadania? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Uczucie lęku i obsesyjne myślenie o jedzeniu – odpowiada Mgr Magdalena Golicz
- Powstrzymanie kompulsywnego obżarstwa – odpowiada Ewa Kozłowska
- Nadwaga u 7-miesięcznego dziecka z powodu jedzenia w dzień i w nocy – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
- Czy postęp demencji można powstrzymać przez jedzenie? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Co jest lepsze? Trzy duże posiłki czy kilka mniejszych w ciągu dnia?
Dwa? Trzy? A może pięć posiłków dziennie? Ile rzec
"Ta choroba to samotność". Roksana Środa, dietetyk, sama musiała zmierzyć się z anoreksją, SIBO, IBS i PCOS
Roksana Środa, 27-letni dietetyk kliniczny, przesz
Babka płesznik - charakterystyka, właściwości, zastosowanie
Reguluje pracę jelit, wyrównuje poziom cukru we kr