Jak najbardziej ryba z puszki może być elementem pełnowartościowej diety.
Na pewno ta świeża będzie miała wyższą wartość odżywczą, jednak jeśli nie jest Pan w stanie jej zjeść, to nie jestem za tym żeby jeść na siłę. Zdrowsze nawyki mają nam się kojarzyć dobrze, w innym przypadku będzie to tylko chwilowa zmiana. A jeśli chce Pan trwałych efektów wagowych, to warto te nowe nawyki utrzymać na dłużej.
Ponadto, makrelę świeżą można też zamienić na inną tłustą rybę morską, np. łososia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jedzenie tuńczyka w ciąży – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jaka ryba na kolację? – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Ryby Bałtyku - która jest najzdrowsza? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jak często można jeść tłuste ryby? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jak często można jeść ryby? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Zastąpienie tuńczyka makrelą albo śledziem – odpowiada Mgr Klaudia Wita
- Jaki poziom witaminy D3 powinien występować u 27-latki? – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Czy ość mogła przebić okolice mostka? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
- Ile trzeba jeść ryb w skali tygodnia? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak wzmocnić stawy dietą? – odpowiada Katarzyna Ciuchta
artykuły
Pierwsze promienie słoneczne - jak w pełni z nich korzystać?
Panuje powszechne przekonanie, że wiosna jest najp
Jakie produkty spożywcze mają najwięcej witaminy D?
Słoneczna witamina Nie bez powodu mówi się, że naj
Dlaczego warto jeść karpia? Korzyści i wykorzystanie w kuchni
Smażony, pieczony, duszony, gotowany… Karpia m