Witam serdecznie,
Są tłuste, lecz są to tzw. ZDROWE TŁUSZCZE, nie powinniśmy się badź tłuszczu, no chyba, że kwasów tłuszczowych typu TRANS. Inne tłuszcze sa dla nas jak najbardziej wskazane. Może Pani taką rybę jeść nawet codziennie, ale najlepiej wybierać różne ryby morskie i łączyć je z dużą ilością warzyw, pamiętając aby dieta była różnorodna.
pzodrawiam!
Witam. Polecam spożywanie ryb co najmniej 2-3 razy w tygodniu, najlepiej jeśli będą to ryby morskie- makrela, śledź, sardynki, łosoś), ponieważ są źródłem kwasów omega-3.
Po więcej porad zapraszam na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ryby Bałtyku - która jest najzdrowsza? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy polecane są ryby morskie oraz marynowane? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy można jeść ryby codziennie? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Jak często można jeść ryby? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy warto brać kwas omega-3 w kapsułkach przy depresji? – odpowiada Paulina Witek
- Jaka ryba na kolację? – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Ile należy jeść ryb w tygodniu? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie ryby można jeść w ciąży? – odpowiada Mgr Olga Marzol
- Czy w ciąży można jeść wędzonego łososia? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak pozbyć się problemu z pamięcią i koncentracją? – odpowiada Mgr dietetyki klinicznej Elżbieta Bogusz