Zapytaj lekarza

7 4 0 , 1 3 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy mój cholesterol jest na odpowiednim poziomie?

witam mam 27 lat waga 64 kg wzrost 172 cm (szczupły)chciałbym dowiedziec czy moj cholesterol jest bardzo podwyzszony czy srednio czy malo ? i czy jak sie ma taki cholesterol mozna miec choroby sercowo naczyniowe czy sa ta duzo wieksze parametry podwyższone ?Cholesterol całkowity 115,00-190,0 wynik 200,60 Cholesterol HDL 40,70mg/dl Cholesterol nie HDL 159,90mg/dl Cholesterol LDL 115,86 Trójglicerydy 150,00mg/dl wynik 220,20 Glukoza 70,0-99,0 wynik 88,8mg/dl
MĘŻCZYZNA, 27 LAT 2 miesiące temu

Badanie cholesterolu

Badanie cholesterolu pozwala ustalić stopień ryzyka chorób układu sercowo ? naczyniowego. Dr Piotr Gryglas, kardiolog, informuje, jakie działania należy podjąć, aby podczas poddawania się temu badaniu, uzyskany wynik był rzeczywisty.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy