Kurczak w czerwonym curry z ryżem
Nie masz pomysłu na obiad? Zapomnij o schabowym z ziemniakami. Zainspiruj się naszym filmem. Zobacz, jak przyrządzić kurczaka w czerwonym curry z dodatkiem ryżu.
Witam serdecznie,
trudno jest konkretnie odpowiedzieć na Pani pytanie, ponieważ nie wiem jaki ma Pani cel i jaki jest Pani stan zdrowia. Wypieki to szerokie pojęcie - zależy co jeszcze Pani do nich dodaje oprócz wspomnianych mąk. Pyta Pani o bilans kaloryczny więc mogę się domyślić, że zależy Pani na odchudzaniu lub utrzymaniu wagi. Niestety mąką kukurydziana i ziemniaczana nie jest w tym przypadku polecana ze względu na wysoki indeks glikemiczny. Lepsza będzie mąka żytnia razowa, orkiszowa, gryczana lub owsiana. Mąka ryżowa zaś -o której Pani wspomina jest lepsza od kukurydzianej czy ziemniaczanej.
W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania konsultacją zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Mąki zawierające pszenicę – odpowiada Mgr Daria Ratajczak
- Jakiej mąki użyć do wypieku domowego zdrowego pieczywa? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy przy insulinooporności mogę jeść naleśniki z mąki owsianej? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki indeks glikemiczny ma chleb razowy? – odpowiada Mgr Kamila Lemańska
- Czy mąka kukurydziana jest zdrowa i można ją stosować na diecie? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Z jakiej mąki piec zdrowy chleb? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Mąka ryżowa a gluten – odpowiada Lek. Nina Uszkiewicz
- Dieta dla osoby chorującej na cukrzycę – odpowiada Mgr Kamila Lemańska
- Wybór rodzaju pieczywa – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Jaki indeks glikemiczny ma mąka owsiana? – odpowiada
artykuły
Węglowodany złożone - podział, funkcje i właściwości
Węglowodany złożone to związki wielocząsteczkowe,
Dieta odchudzająca dla cukrzyków
Podwyższony poziom cukru we krwi może być następst
Indeks glikemiczny (IG) - charakterystyka, korzyści zdrowotne, produkty
Indeks glikemiczny (IG) to skala, która ocenia, ja