Właściwości kwasów omega-3
Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.
Warto przeprowadzić 10-dniowa dietę opartą wyłącznie na warzywach i kaszach. Usuwanie metali z organizmu wspierają kolendra, cebula, brokuły, orzechy brazylijskie (nie więcej niż 1-2 dziennie). Proszę potem zadbać o suplementację witaminy C ( naturalnej, najlepiej z aceroli), magnezu i cynku.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka dieta na wzmocnienie wzroku? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta wegańska u nastolatka – odpowiada mgr Anna Kołdon
- Dieta a opryszczka – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dieta u osoby uczulonej na nikiel, chrom i kobalt – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Jaka jest optymalna dieta przy raku prostaty? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Sposób na odtrucie z rtęci – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy nikiel zastosowany w koronie w zębie może zatruwać organizm? – odpowiada Lek. dent. Marcin Dolecki
- Jaka dieta na stres? – odpowiada Mgr Emilia Straszewska
- Dlaczego tak strasznie wypadają mi włosy? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Osteoporoza a wskazania do suplementacji magnezu – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Minerały w jedzeniu - jakie produkty są bogate w minerały?
Minerały w jedzeniu są niezbędne do prawidłowego f
Antyoksydanty - rodzaje, właściwości, źródła przeciwutleniaczy w diecie
Antyoksydanty (przeciwutleniacze) to grupa związkó
Dieta ajurwedyjska
Ajurweda to termin zaczerpnięty z sanskrytu. W wol