Warto przeprowadzić 10-dniowa dietę opartą wyłącznie na warzywach i kaszach. Usuwanie metali z organizmu wspierają kolendra, cebula, brokuły, orzechy brazylijskie (nie więcej niż 1-2 dziennie). Proszę potem zadbać o suplementację witaminy C ( naturalnej, najlepiej z aceroli), magnezu i cynku.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka jest optymalna dieta przy raku prostaty? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Jaka dieta na wzmocnienie wzroku? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta u osoby uczulonej na nikiel, chrom i kobalt – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Dieta wegańska u nastolatka – odpowiada mgr Anna Kołdon
- Dieta a opryszczka – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dlaczego tak strasznie wypadają mi włosy? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Sposób na odtrucie z rtęci – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zdrowa dieta na piękną cerę i paznokcie – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Warzywa i owoce na zdrowe włosy – odpowiada Roma Wojtewicz
- Jaką dietę należy stosować przy Hashimoto? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
artykuły
Bierz, gdy zachorujesz. Kardiolog stosuje dwa razy dziennie
Jesienią, kiedy sezon infekcyjny w pełni, warto za
Minerały w jedzeniu - jakie produkty są bogate w minerały?
Minerały w jedzeniu są niezbędne do prawidłowego f
Antyoksydanty - rodzaje, właściwości, źródła przeciwutleniaczy w diecie
Antyoksydanty (przeciwutleniacze) to grupa związkó