Dieta przy alergii na gluten i zespole jelita drażliwego

witam, szukam porady dietetyka oraz o ustalenie diety codziennej... jestem uczulona na gluten jem ryz i kasze jaglana, uczulona na orzechy, ryby, owoce morza, owoce cytrusowe... a co najgorsze cierpie z powodu jelita drazliwego... eliminuje wszystko co szkodzi przy wzdeciach... kapustne, groch, jaja, gazowane, alkohol,papierosy, tluste, laktoza, fruktoza, itp, oraz jestem wegetarianka. od lat waze 45_47kg.. mam 29l. Agnieszka
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Grejpfrut na odporność

Biorąc pod uwagę jak liczne ma Pani dolegliwości i wykluczeni polecam wizytę u specjalisty, który pomoże w rzetelny i prawidłowy sposób dobrać dietę oraz będzie monitorował w jaki sposób wpływa ona na Panią. W zakładce dotyczącej rankingu lekarzy na portalu znajdzie Pani wielu dobrych specjalistów ze swojego regionu.

Specjalistka żywienia człowieka. Udziela porad dietetycznych.
0

Ciężko będzie Pani samej zbilansować dietę, nie dopuszczając do niedoborów pokarmowych. Proszę udać się do dietetyka w okolicy, w której Pani mieszka, aby ułożył choć kilka wzorcowych jadłospisów, które będą uwzględniały te wszystkie dolegliwości.

Dietetyk z pasją. Prowadzi gabinet dietetyczny w Krakowie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty