Dyskomfort trawienny po białym pieczywie

Ostatnio zauważyłam, że gdy jem białe pieczywo, to gorzej się czuje. Nie jest to nic poważnego, ale mimo wszystko czuję dyskomfort. O czym to świadczy?
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Być może Pani organizm w ten sposób komunikuje, że wolałby pieczywo mieszane lub razowe. Ciężko jest dokładnie określić co to może oznaczać, gdyż nie napisała Pani jakiego rodzaju jest to dyskomfort

0

Witam Panią,

Dyskomfort po zjedzeniu białego pieczywa może mieć różne podłoże. Nie pisze Pani jakiego rodzaju są to dolegliwości więc tym trudniej ustalić przyczynę. Istnieje podejrzenie nietolerancji glutenu ale to dość daleko posunięta diagnoza. Najlepiej obserwować swój organizm i sprawdzić czy po innych produktach zawierających gluten odczuwa Pani ten sam dyskomfort. Dobrze by było również zamienić pieczywo białe na żytnie razowe ponieważ jest bardziej odżywcze i wartościowe.

W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty