Właściwości korzenia żeń-szeń
Korzeń życia ? tak nazywany jest w azjatyckim obszarze kulturowym żeń szeń. Lekarz Leszek Walentynowicz udziela informacji, dlaczego warto dostarczyć organizmowi żeń szeń, zarówno przed, jak i po wysiłku fizycznym.
Witam, jeśli nie ma Pani żadnych chorób przewodu pokarmowego to moze go Pani spożywać.Pozdrawiam
Witam,
Pieczywo pszenno-żytnie nie jest niezdrowe i można je spożywać, jednak bardziej korzystne dla organizmu jest spożywanie pieczywa razowego, z mąk z pełnego przemiału.
Pozdrawiam,
Natalia Ciesielczuk
Witam serdecznie!
Pieczywo pszenno-żytnie nie jest złe, ale swoim pacjentom zalecam spożywanie pieczywa żytniego na ZAKWASIE - jest dużo zdrowszy.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Chleb pszenno-żytni a zdrowie – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Chleb przy karmieniu piersią – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Dieta na redukcję tkanki tłuszczowej a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Jakim pieczywem można zastąpić chleb żytni razowy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Wybór pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zastąpienie chleba pieczywem chrupkim na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Chleb żytni podczas diety – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wafle ryżowe a chleb żytni na zakwasie – odpowiada Mgr Monika Frank
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
- Jaki chleb mogę jeść na diecie oprócz razowego? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik