Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czemu nie możemy schudnąć?

Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.

Witam serdecznie,

Nie zalecam zamieniać chleba żytniego razowego na pieczywo chrupkie. Pieczywo chrupkie najczęściej ma spory dodatek cukru. Aby zaspokoić głód najczęściej zjemy więcej tego typu pieczywa niż pieczywa ,,prawdziwego'' razowego. Cienkie suche kromki wyglądają niepozornie jednak mają dość dużo kalorii. Pieczywo razowe zawiera o wiele więcej cennych składników, witamin, minerałów oraz bardzo pożądanego w naszej diecie błonnika. Zdecydowanie polecam pieczywo z pełnego przemiału, może być wzbogacone w ziarna.

W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety dostosowanej do Pani dziennego zapotrzebowania oraz stylu życia zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
dietetyk

Specjalista w zakresie dietetyki.
0

Witam. Jeśli nie ma takiej potrzeby lepiej spożywać pieczywo razowe, które jest bogatsze m.in. w błonnik czy składniki mineralne. Po więcej porad zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

Dietetyk medyczny. Absolwentka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy