Do smażenia i na ciepło tylko olej rzepakowy. Inne tłuszcze roślinne (np. olej lniany lub oliwa) tylko na zimno
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Jakie tłuszcze spożywać na zimno? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Czy ten olej jest zdrowszą alterantywą? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Różnice pomiędzy olejami rafinowanymi – odpowiada Ewa Kozłowska
- Oliwa i oleje a smażenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
artykuły
Tłuszcze roślinne - które są najzdrowsze, a jakich unikać?
Tłuszcze roślinne są źródłem nienasyconych kwasów
Olej rzepakowy - roślinna alternatywa dla ciebie i planety
**Dostarcza cennych kwasów tłuszczowych, witamin i
Dlaczego nie należy unikać tłuszczów w diecie?
Tłuszcz nie ma ostatnio dobrej reklamy. Mówimy o n