Do smażenia i na ciepło tylko olej rzepakowy. Inne tłuszcze roślinne (np. olej lniany lub oliwa) tylko na zimno
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie tłuszcze spożywać na zimno? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Czy ten olej jest zdrowszą alterantywą? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Różnice pomiędzy olejami rafinowanymi – odpowiada Ewa Kozłowska
- Oliwa i oleje a smażenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Jaka kasza nie zawiera glutenu? – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
artykuły
Tłuszcze roślinne - które są najzdrowsze, a jakich unikać?
Tłuszcze roślinne są źródłem nienasyconych kwasów
Olej rzepakowy - roślinna alternatywa dla ciebie i planety
**Dostarcza cennych kwasów tłuszczowych, witamin i
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so