Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Witam Panią,
Do smażenia olej rzepakowy a np do sałatek i dań na zimno oliwa z oliwek
Smażymy na oleju rzepakowym, nie ważne z jakiej firmy, ma na nim pisać olej rzepakowy. Do sałatek (czyli na zimno) polecam olej lniany lub oliwę z oliwek. Proszę jednak pamiętać aby ograniczać ilość smażonych potraw. Lepiej przygotowywać potrawy na parze lub w piekarniku - odpowiednio przyprawione będą naprawdę smaczne. Poza tym polecam zainwestować w dobrą patelnię i smażyć na minimalnej ilości tłuszczu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Różnice pomiędzy olejami rafinowanymi – odpowiada Ewa Kozłowska
- Oliwa i oleje a smażenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jakie tłuszcze spożywać na zimno? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Smażenie przy użyciu oliwy z oliwek a temperatura – odpowiada Mgr Anna Czyż
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Czy ten olej jest zdrowszą alterantywą? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Tłuszcze roślinne - które są najzdrowsze, a jakich unikać?
Tłuszcze roślinne są źródłem nienasyconych kwasów
Olej rzepakowy - czyli kilka faktów, o których nie wiedziałeś
Wybierając olej rzepakowy ze sklepowej półki rz
Dieta podstawą leczenia - zdrowe przepisy
Dieta podstawą leczenia W czasie choroby i rekonwa