Podzielam Pani decyzję o stabilizacji diety i powrót do należnej kaloryczności.
Po ustabilizowaniu diety (i wagi) jeśli sytuacja się nie zmieni, proponowałabym raczej przyglądnać się składnikom diety i bez obcinania kcal modolwać dietę w sposób taki, aby ładnie ukształtować sylwetkę. Taki brzuszek moze byc kwestią hormonalną, problemami wątrobowymi lub na skutek stresu albo nietolerancji pokarmowych, a to tylko najbardzej podstawowe możliwości - bo może być ich wiele więcej. Trzeba poszukac przyczyny i odpowiednio do tego ustawić dietę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak bezpiecznie wyjść z diety 1200 kcal – odpowiada mgr Anna Kołdon
- Brzuch i boczki - jak poprawić ich wygląd? – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Prawidłowa waga ciała a tłuszcz na brzuchu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Chcę schudnąć ale nie mogę. Co robię źle? – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Co jeść po zakończeniu diety kopenhaskiej? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Zdrowo i skutecznie. 17 kg w 4 miesiące – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Ile kalorii powinnam spożywać? – odpowiada Mgr Monika Wrzos
- Jak spalić zbędne kilogramy z brzucha? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- Czy jedząc 1400 kcal, schudnę 1,5-2 kg w przeciągu miesiąca? – odpowiada Mgr Piotr Modzelewski
- Jak wrócić do normalnego odżywiania? – odpowiada Mgr Urszula Bieniek
artykuły
Fast foody wykończyły jej organizm. Schudła 40 kg, bo bała się ciężkiego przebiegu COVID-19
Sarah Pattison miała nałóg, który doprowadził ją d
Jak schudnąć po ciąży - ile można przytyć, kiedy zacząć się odchudzać, odżywianie, ćwiczenia
Okres cięży to wyjątkowy czas w życiu każdej kobie
Jak przyspieszyć metabolizm? Dieta i ćwiczenia
Jak przyspieszyć metabolizm? To pytanie zadaje sob