Witam Panią,
przy insulinooporności powinna Pani spożywać produkty o niskim indeksie glikemicznym zaś aby obniżyc cholesterol nalezy jeśc produkty bogate w płonnik, pełnoziarniste i spore ilości "dobrych tłuszczy" zawartych w rybach, orzechach, pestkach dyni słonecznika, tłuszczach roślinnych i awokado.
Jeżeli byłaby Pani zainteresowana to układam indywidualne jadłospisy. Jest to możliwe po osobistej konsultacji - pacjentów przyjmuję w Warszawie lub jeżeli nie ma Pani możliwości dojazdu to przez internet.
Proszę się zastanowić czy nie warto zająć się problemem profesjonalnie.
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka dieta przy wysokim poziomie kreatyniny? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jaka dieta przy insulinooporności? – odpowiada Lek. Sebastian Małek
- Wysoki cholesterol a odżywianie – odpowiada Mgr inż. Natalia Klapińska
- Dieta przy insulinooporności – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wysoki poziom cholesterolu a dieta niskotłuszczowa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Podwyższony poziom cukru i cholesterolu – odpowiada Mgr Julita Tratnerska
- Czy przy takich chorobach mam szansę schudnąć? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty wykluczyć przy insulinooporności? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Dieta pozwalająca przytyć przy cukrzycy – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Wysoki poziom glukozy a dieta – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Indeks glikemiczny (IG) - charakterystyka, korzyści zdrowotne, produkty
Indeks glikemiczny (IG) to skala, która ocenia, ja
Mogą ważyć nawet kilkanaście kilogramów. Tak pozbędziesz się złogów z jelit
Niezdrowa dieta często jest przyczyną wielu niepok
Czym jest glikemia poposiłkowa?
U osób z prawidłową tolerancją glukozy poposiłkowa