Witam, najkorzystniejsza byłaby ocena Pani sposobu żywienia, zachęcam do prowadzenia przez kilka dni dzienniczka żywieniowego, by móc ocenić czy nie popełnia Pani błędów żywieniowych, które mogą negatywnie wpływać na przemianę materii czy masę ciała.
W celu ułożenia indywidualnej diety zapraszam na www.dietoterapia.waw.pl
Serdecznie pozdrawiam
Witam. W diecie oprócz kalorii istotne są inne składniki mineralne tj. białko, węglowodany, witaminy czy minerały. Prawidłowa dieta powinna składać się w około 60% z węglowodanów, 25% z tłuszczu i 15 % białka. Przemianę materii poprawiają m.in przyprawy ziołowe, produkty bogate w błonnik, owoce cytrusowe. Po dokładniejsze zalecenia żywieniowe zapraszam na stronę www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ile kalorii przyjmować w celu zredukowania wagi o 7 kg? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Spożywanie pieczywa w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Produkty przyspieszające przemianę materii i spalanie tłuszczu – odpowiada Julita Krawczyk
- Jakie produkty poprawiają trawienie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak można przyspieszyć przemianę materii? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Jakie produkty są węglowodanami a jakie białkami? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Rozplanowanie posiłków przy obliczaniu BMI – odpowiada Ewa Kozłowska
- Dostarczanie tłuszczów przy dobrze zbilansowanej diecie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta redukcyjna a białko i węglowodany – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Podaż kaloryczna na diecie redukcyjnej u 29-latki ważącej 65 kg przy 170 cm wzrostu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska