Rozplanowanie posiłków przy obliczaniu BMI
mam problem z obliczakiem BTW wiem ,że dla kazdego jesti ndywidualne
jak to powinno byc rozplanowane na tłuszcze i weglowodany prosze pomożcie mi!
Witam,
podaję współczynniki BTW w prawidłowym żywieniu:
Białko 12-15%
Tłuszcze 25-30%
Węglowodany 55-60%
energii w diecie. Pozdrawiam
Witam.
W diecie oprócz kalorii istotne są inne składniki mineralne tj. białko, węglowodany, witaminy czy minerały. Prawidłowa dieta powinna składać się w około 60% z węglowodanów, 25% z tłuszczy i 15 % białka.
Po dokładniejsze zalecenia żywieniowe zapraszam na stronę www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki: