Witam Panią. Myślę, że właściwym specjalistą do ustalenia Pani zdrowej diety może być lekarz u którego bywa Pani na wizytach i który zleca badania i zna wyniki Pani badań. Innym specjalistą, z którym może się Pani konsultować jest dietetyk. Obie opcje wymagają kontaktu bezpośredniego. Pozdrawiam Panią
http://piotrantoniak.pl/
Dzień dobry,
smalec ze względu na wysoką zawartość cholesterolu nie jest zalecany w codziennej diecie. Natomiast oliwę może Pani zastąpić naszym krajowym olejem rzepakowym, który może być także używany do smażenia.
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Smażenie przy użyciu oliwy z oliwek a temperatura – odpowiada Mgr Anna Czyż
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Oliwa a olej rzepakowy – odpowiada Mgr Marzena Rojek
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zamiana masła na olej – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Oliwa i oleje a smażenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so
Dlaczego nie należy unikać tłuszczów w diecie?
Tłuszcz nie ma ostatnio dobrej reklamy. Mówimy o n
Tłuszcze roślinne - które są najzdrowsze, a jakich unikać?
Tłuszcze roślinne są źródłem nienasyconych kwasów