Najlepszy olej do zup

Witam chciałam zapytac jaki jest najlepszy olej do zup ja dodaje na zimno olej sezamowy nierafinowany na zimno tłoczony dodam ze karmie piersia i zalezy mi na witaminach jaki jest najbardziej odzywczy olej lniany sezamowy oliwaz oliwek jakiego dodawac do zupy
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Objawy niedoboru nasyconych kwasów Omega 3

Co się stanie, jeśli w naszej diecie zabraknie kwasów tłuszczowych omega-3? Obejrzyj film i dowiedz się, jakie są objawu niedoboru tego składnika. Wypowiada się dr Leszek Walentynowicz, internista.

Witam,

polecam olej rydzowy (z nasion lnianki - rydzu), tłoczony na zimno. Zawiera około 90% kwasów nienasyconych, w tym około 55% to kwasy wielonienasycone (omega 3 oraz omega 6 w stosunku 2:1). W jego skład wchodzą, także witaminy (A, witaminy z grupy B, witamina E) oraz lecytyna. Olej do spożywania na surowo, nie można go poddawać obróbce termicznej ( nie nadaje się do smażenia).

Zapraszam do polubienia bloga, fit-amina.blogspot.com na którym znajdzie Pani porady oraz przepisy.

Pozdrawiam,
Magdalena Borowiec

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty