Trudno na podstawie opisanych smaków wykryć niedobory konkretnych skłądników, dlatego sugeruję kontakt z lekarzem. Podane produkty zawierają wiele mikroelementów i kwasów omega (ryby), potasu (ziemniaki) oraz magnezu (czekolada) a także tłuszczy (ryby i czekolada).
Witam serdecznie,
od czasu do czasu każdy ma chęć na zjedzenie okreslonych produktów, w Pani przypadku są to ryby, czekolada i ziemniaki - nie musi to o czymś świadczyć.
Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie produkty wybrać na poprawę pamięci – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Jak poprawić swoją pamięć? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Dzienne zapotrzebowanie na magnez dla 27-latki – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Dieta na czas wzmożonego wysiłku intelektualnego – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Składniki odżywcze w pstrągu łososiowym – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Jakie produkty zawierają najwięcej minerałów odpowiadających za pamięć i koncentrację? – odpowiada Mgr Anna Zwoleńska
- Dieta po wykryciu grzyba Candida – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jaka dieta przy hiperkaliemii? – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Niedoczynność tarczycy a spożywanie białka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Niedoczynność tarczycy a odpowiednia dieta – odpowiada Dr n. med. Marek Derkacz
artykuły
5 zachcianek, które świadczą o problemach ze zdrowiem
Niebezpieczne łaknienie Większość z nas zna ten mo
Minerały w jedzeniu - jakie produkty są bogate w minerały?
Minerały w jedzeniu są niezbędne do prawidłowego f
Składniki mineralne (mikroelementy i makroelementy). Rola składników mineralnych.
Składniki mineralne są związkami egzogennymi. Ozna