Spożywanie jaj na śniadanie

Czy jeśli jem na śniadanie 3 jajka na miękko raz w tygodniu to za dużo na jeden raz?
ponad rok temu

Witaj,
Spożycie 3 jaj na śniadanie 1 raz w tygodniu to nie jest dużo, pod warunkiem że oprócz jaj spożywasz na sniadanie także warzywa np. pomidor, papryka, oraz pieczywo pełnoziarniste. Wówczas takie śniadanie jest odpowiednio zbilansowane. W tym dniu staraj się nie spożywać porduktów bogatych w cholesterol np. wątróbka, pasztety, wieprzowina. W tygodniu jeśli nie chorujesz na miażdżcę i nie masz podwyższonego cholesterolu możesz zjeść do 5 jajek. Pozdrawiam, Aneta Kościołek

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Co spożywać na śniadanie?

Zdrowe śniadanie? Czym najlepiej rano się najeść?
MĘŻCZYZNA, 19 LAT ponad rok temu

Dzień dobry! Śniadanie powinno dać energię na początek dnia. Istotne jest, aby było pełnowartościowe. W tym celu polecam: owsiankę z orzechami/ nasionami słonecznika/ suszonymi owocami; jajecznice na parzę; kanapki z wędliną drobiową i warzywami; sałatki z warzyw i jogurtu naturalnego z dodatkiem otrębów np. żytnich. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
Ewa Kozłowska Dietetyka, Warszawa
79 poziom zaufania

Węglowodany złożone np: płatki owsiane, białko np. mleko, warzywa lub owoce czyli np. jabłko i herbata z cytryną.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Witam, dzienną rację pokarmową ze szczegółowym rozpisaniem ilości poszczególnych produktów spożywczych ustala się indywidualnie zgodnie z zapotrzebowaniem energetycznym zależnym od wieku, płci, masy ciała, wzrostu, aktywności fizycznej. Brakuje kilku danych, by taką rację pokarmową ułożyć .

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam na www.dietoterapia.waw.pl

0

Dzień dobry! Określenia zapotrzebowania na składniki pokarmowe jest indywidualne i zależy m.in. od płci, wieku, masy ciała, aktywności fizycznej oraz stanu zdrowotnego. Przeprowadzenie pomiarów ciała oraz wywiadu żywieniowo-chorobowego pozwoli określić rację pokarmową. Zapraszam również na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty