Witam,
Szanowna Pani, zalecałbym jedynie zmniejszenie ilości warzyw typu marchewka, która zawiera duże ilości witaminy A, grejpfrutów oraz grzybów. Tak nie ma ograniczeń. Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zakrzepica i cukrzyca a jedzenie owoców i warzyw – odpowiada Mgr Ewelina Gumiela
- Dieta lekkostrawna a spożywanie warzyw – odpowiada Mgr Aleksandra Józwik
- Spożywanie warzyw a nowotwory – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ile warzyw i owoców można zjeść w ciągu dnia? – odpowiada Mgr Urszula Bieniek
- Ile dziennie powinno się spożywać owoców? – odpowiada Dr Aneta Bednarek
- Wprowadzenie dużej ilości ciemnych owoców i warzyw do diety – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Spożywanie owoców przy cukrzycy – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
- Warfin a jedzenie owoców i warzyw – odpowiada Mgr Kamila Lemańska
- Spożywanie warzyw konserwowych z puszek – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat
- Surowe i smażone owoce a wartości odżywcze – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Witaminy, które obowiązkowo musisz przyjmować w ciąży
Teraz musisz dbać nie tylko o siebie Ciąża to czas
Jak uniknąć kłopotów z przewodem pokarmowym?
Unikanie smażonego Spożywanie tłustego, smażonego
Co jeść podczas COVID-19 i rekonwalescencji? Eksperci wskazują błędy, które wszyscy popełniamy
Dieta nie jest panaceum na COVID-19, jednak może p