Jest ona zalecana w stanach osłabienia i infekcjach organizmu.
Dzień dobry,
Witamina C powinna być przyjmowana w stanach osłabienia odporności oraz w sezonie grypowym, aby uzupełnić jej niedobory, bowiem zapobiegnie zachorowaniu. Podczas choroby - przeziębienia jej przyjmowanie odgrywa znikomą rolę.
Najlepiej przyjmować witaminę C w postaci naturalnej - owoce cytrusowe, czerwona papryka, natka pietruszki, sok z czarnej porzeczki, brokuły itp.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co ma dużo witaminy C? – odpowiada Mgr Urszula Bieniek
- Jakie produkty żywnościowe mają najwięcej witaminy C? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Jakie produkty spożywcze podnoszą poziom żelaza? – odpowiada Mgr Monika Więckowska
- Witaminy w leczeniu anemii – odpowiada Mgr Katarzyna Okręglicka
- Braki witaminy C – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- W jaki sposób uzupełnić witaminę C? – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat
- Jak skutecznie i szybko podnieść odporność organizmu? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Astma a dieta – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Destrukcja witaminy C podczas wrzucania cytryny do herbaty – odpowiada Mgr inż. Natalia Klapińska
- Jak wzmocnić naczynia krwionośne? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
artykuły
Senność w ciągu dnia. Co może być jej przyczyną?
Z problemem senności w ciągu dnia zmaga się wiele
Owoce i warzywa wzmacniające odporność
Urozmaicona dieta Sezon zachorowań na przeziębieni
Zapobiega nowotworom i chroni przed infekcjami. Niedobór łatwo zauważyć
Witamina C odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu zdro