Wartość odżywcza chleba z siemieniem lnianym

dzien dobry!Niedawno kupilam chlebek z siemieniem. czy mogę uzyskac informację odnosnie tego, czy jest to produkt wartosciowy na podstawie jego skladu? "Pieczywo pridukowane z ciasta gleboko mrozonego. Skladniki: maka zytnia, woda, siemie lniane(14.6%), sol, drozdze. Zawiera alergeny:gluten" Dziekuje.
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Witam serdecznie!
Chleb mrożony zawiera liczne ulepszacze i konserwanty, które mogą wywoływać reakcje alergiczne. Poza tym masa z którego jest przygotowywany leży około pół roku w magazynach (!!!).

Najlepiej wybierać ten wypiekany w piekarniach- na zakwasie (jest trochę droższy, ale przynajmniej mamy pewność, że jest zdrowy). Swoim pacjentom najczęściej polecam chleb typu graham.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty