Wprowadzenie produktów przy skazie białkowej

Witam,jestem w 16tygodniu 2ciąży.Syn z 1szej po urodzeniu miał skazę białkową,czy wprowdzając teraz do diety produkty bez laktozy mam szanse uniknąć tego problemu u drugiego dziecka?pozdrawiam Iza
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Witam,

Zaproponowane działanie zwiększa to szanse, natomiast nie zapewnia sukcesu. Polecam dodatkowo włączyć suplementację probiotykiem ze szczepem Lactobacillus rhamnosus. Są dostępne badania naukowe, które potwierdzają, że stosowanie probiotyku z tym szczepem zmniejsza szanse na wystąpienie u dziecka skazy białkowej czy atopowego zapalenia skóry. Probiotyk LGG do stosowania przez całą ciążę dla Pani polecam ten: http://pharmabest.pl/sklep/index.phproute=product/product&path=59.&product_id=89

Pozdrawiam serdecznie,
--
Wiktoria Kreft
Dietetyk
Sports-Med
Poradnia dietetyczna
ul. Uphagena 28,
80-237, Gdańsk
www.sports-med.pl
+ 48 507 281 643

0

Witam,

Skaza białkowa dotyczy alergii na białka nie cukier (laktozę). W tym przypadku przy karmieniu naturalnym dziecka, jeśli wystąpi reakcja alergiczna, nie powinna mieć Pani w swojej diecie produktów alergizujących - tj. mleka i jego przetworów, czasami także wołowiny. Z kolei przy żywieniu sztucznym warto zacząć od mleka modyfikowanego przeznaczonego specjalnie dla dzieci z podejrzeniem alergii pokarmowej.

RJ

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty