Na tym etapie to bardziej kwestia tego skąd te kalorie pochodzą. 1600 - 1700 jest ok tylko trzeba pomanipulować zawartością białek, tłuszczów i węglowodanów i uwzględnić dodatkowe aspekty. Możliwe, że w diecie jest za dużo węglowodanów prostych bądź za mało dobrych tłuszczów. Nie wiem jak teraz Pani realizuje swój jadłospis - równie ważne jest spożywanie odpowiedniej ilości wody i eliminacja pewnych składników diety, które mogą blokować redukcję masy ciała typu pieczywo i inne produkty mączne. Możliwe też, że przydałaby się zmiana w treningach - rodzaju ćwiczeń, włączenia interwałów czy ćwiczeń oporowych. Pozdrawiam
Za szybko Pani zwiększyła kaloryczność, trzeba to robić stopniowo, ok 100kcal tygodniowo, obserwować wagę i znowu dokładać kalorii. Też ważne co Panie je, bo kaloria kalorii nierówna, i czy je Pani regularnie i przede wszystkim wartościowe posiłki. Może to co Pani ćwiczy w domu jest za mało, albo źle robione. Musi Pani ćwiczyć w tętnie, żeby spalać. Najlepiej jak Pani wybierze się do jakiegoś fitness klubu po radę. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy już teraz zawsze będę musiała spożywać taką ilość kalorii? – odpowiada Mgr inż. Angelika Piskorz
- Odchudzanie, ćwiczenia a zapotrzebowanie kaloryczne – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zapotrzebowanie kaloryczne dla 22-latka – odpowiada Julita Krawczyk
- Do jakiej ilości kcal mogę dojść na stabilizacji? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Odchudzanie i ustalenie zapotrzebowania kalorycznego – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zapotrzebowanie kaloryczne a odchudzanie – odpowiada Mgr Małgorzata Talaga-Duma
- Zapotrzebowanie kaloryczne dla 20-latki – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak ustalić zapotrzebowanie kaloryczne? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zapotrzebowanie kaloryczne dla 16-latka przy niskiej aktywności fizycznej – odpowiada Mgr Klaudia Wita
- Zapotrzebowanie kaloryczne a utrzymywanie wagi – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
artykuły
Deficyt kaloryczny - co to jest, jak wyliczyć deficyt kaloryczny, ile kalorii jeść, żeby schudnąć
Deficyt kaloryczny to element, bez którego utrata
Dieta w cukrzycy - węglowodany, cukry, tłuszcze, białko
Nie jesteśmy skazani na cukrzycę. Oprócz predyspoz
Zapotrzebowanie kaloryczne - czym jest i jak je obliczyć
Zapotrzebowanie kaloryczne to liczba kalorii, któr