Witam.Śniadanie powinno dać energię na początek dnia, dlatego najlepiej spożywać je do godziny od przebudzenia. Istotne jest, aby było pełnowartościowe. W tym celu polecam: owsiankę z orzechami/ nasionami słonecznika/ suszonymi owocami; jajecznice na parzę; kanapki z wędliną drobiową i warzywami; sałatki z warzyw i jogurtu naturalnego z dodatkiem otrębów np. żytnich. Po porady żywieniowe oraz pomysły na posiłki zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
Mgr Anna Czyż Dietetyk, Bydgoszcz
33 poziom zaufania

Śniadanie w zdrowym odchudzaniu powinno składać się z bazy węglowodanowej o stopniowym uwalnianiu energii: czyli do wyboru ciemne pieczywo, kasze (gryczana/jaglana), ryż brązowy, płatki (owsiane, jaglane, gryczane, musli bez cukru), do tego dodatek warzywny i/lub owocowy (ok 100-150g) + nabiał (jogurty, kefiry, maślanki, niewielka ilość twarożku) lub 1 małe jajko lub 2 grubsze plasterki szynki drobiowej + produkt tłuszczowy (łyżeczka/łyżka oleju najlepiej lnianego lub orzechów/słonecznika/pestek dyni). A przed śniadaniem szklanka wody z sokiem z cytryny.Powodzenia :)

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty