Soki ekologiczne

Witam!

W 100 g makaronu jest około 350 kcal. Spożywanie makaronu w rozsądnych ilościach nie powinno powodować wzrostu masy ciała. Makaron jest jednym z produktów dostarczających węglowodanów, dlatego jest zalecany w naszym jadłospisie. Polecam makaron z pełnego ziarna, ponieważ jest źródłem energii oraz minerałów, a do tego ma niższy indeks glikemiczny niż makaron pszenny (biały).

Po więcej porad zapraszam na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0

Witam, z makaronem to jest tak..można go jeść tylko w umiarkowanych ilościach i dobrze przyrządzony. Z pewnością lepsze będzie razowy, pełnoziarnisty, bezjajeczny i ważne, aby nie był cały w tłustym sosie. Makaron powinien być elementem naszej diety.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty