Właściwości kwasów omega-3

Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.

Witam serdecznie,

Makaron jest dobrym źródłem węglowodanów w nasze diecie. Podczas redukcji wagi zaleca się ograniczanie węglowodanów, a nie ich całkowite wyeliminowanie. Może Pan spożywać makaron ale razowy i nie codziennie. Ciężko mi jest określić ilości i częstotliwość spożycia ponieważ nie znam kaloryczności diety.

W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia zbilansowanej i zdrowej diety zachęcam do kontaktu:
joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0

Witam,

Jeśli obecnie jest Pan na diecie redukcyjnej zalecany jest makaron z pełnego ziarna, natomiast makaronu pszennego (białego) najlepiej nie używać. Ewentualnie proszę mieszać makaron z pełnego ziarna z makaronem pszennym 1:1.

Pozdrawiam,
Magdalena Rapacka

0

Witam! Makaron jest jednym z produktów dostarczających węglowodanów, dlatego jest zalecany na diecie. Polecam makaron z pełnego ziarna, ponieważ jest źródłem energii oraz minerałów. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty