Witam Pana,
zdecydowanie lepszym i zdrowszym rozwiązaniem będzie jedzenie warzyw lub przygotowanych na parze. Pod wpływem bardzo wysokich temperatur niektóre właściwości warzyw mogą być utracone a dodatkowo podczas smażenia warzywa wchłoną zbędny tłuszcz. Może Pan ewentualnie delikatnie je podsmażyć na oliwie z oliwek przeznaczonej do smażenia lub oleju rzepakowym.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Oliwa a olej rzepakowy – odpowiada Mgr Marzena Rojek
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Czy ten olej jest zdrowszą alterantywą? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Oliwa i oleje a smażenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Spożywanie smażonego mięsa podczas kandydozy – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
artykuły
Dlaczego nie należy unikać tłuszczów w diecie?
Tłuszcz nie ma ostatnio dobrej reklamy. Mówimy o n
Olej rzepakowy - roślinna alternatywa dla ciebie i planety
**Dostarcza cennych kwasów tłuszczowych, witamin i
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so