Dieta w górach
Witam, w dietach redukcyjnych chodzi o tłuszcz dodawany do procesu smażenia. Potrawy smażone nie są zalecane w zdrowym żywieniu, ale od czasu do czasu może Pani dla urozmaicenia podać filet z indyka smażony bez tłuszczu na patelni grillowej. Pozdrawiam
Witam serdecznie, produkty smażone cechuje wyższa wartość energetyczna (kaloryczna) w porównaniu do produktów np. gotowanych czy pieczonych. Podczas smażenia dochodzi do zmniejszenia wartości odżywczej produktu. Zachęcam do używania patelni beztłuszczowych, grillowania, pieczenia i gotowania. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można spożywać smażone śniadania? – odpowiada Mgr Ewelina Kozłowska
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Jak przeliczać kaloryczność posiłków? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Jak usmażyć rybę kiedy jest się na diecie? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Wartości odżywcze mięs pieczonych na grillu elektrycznym – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zawartość kalorii w pierogach gotowanych i pieczonych – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Czy produkt Sweet Freedom jest dobry dla cukrzyków? – odpowiada Mgr Anna Zwoleńska
- Na co zwracać uwagę podczas zakupu wędzonego łososia? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ile kalorii ma bakłażan? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Spożywanie twarogu na kolację – odpowiada Mgr Magdalena Speichert-Dydel