Witam. Zapewne bierze pani leki rozrzedzające krew. Należy wtedy ograniczyć spożycie roślin zielonych, (z chlorofilem) które zawierają duże dawki wit K. odpowiedzialnej za krzepliwość krwi.
Witam, przede wszystkim należy zadbać o prawidłową masę ciała.Nie podaje Pani żadnych parametrów antropometrycznych (masa ciała, wzrost), wiec trudno się odnieść. Z uwagi na leczenie, które Pani najprawdopodobniej przyjmuje (choć tez brakuje na ten temat informacji z Pani strony) należy unikać produktów zawierających witaminę K.
Największe ilości witaminy K znajdują się w szpinaku, sałacie, kalafiorach, kapuście, szczególnie w brukselce, herbacie zielonej
Serdecznie pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaką dietę zastosować przy wysokich D-dimerach? – odpowiada Mgr Joanna Grupińska
- Jakie są zalecenia przy zakrzepicy żylnej nóg? – odpowiada Lek. Jan Bujok
- Czy przy zakrzepicy, można jeść zielone warzywa i spożywać chlorofil? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zakrzepica żył głębokich a spożywanie potasu – odpowiada Dr n. med. Ryszard Magiera
- Acard i wapno Calperos a witamina D – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Jakie są zalecenia przy stosowaniu moich leków po zawale serca? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Czy dieta może mieć wpływ na kondycję oczu? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Żyły głębokie bez cech zakrzepicy żylnej, układ żylny głęboki drożny – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Stosowanie suplementu witaminowego przy braku witaminy K – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Dieta dla chorego na czerwienicę – odpowiada Magdalena Rapacka
artykuły
Chlorofil do picia - co to jest, właściwości zdrowotne, przeciwwskazania
Chlorofil do picia wykazuje szereg właściwości zdr
Chlorofil - co to jest, gdzie występuje, właściwości zdrowotne
Chlorofil to związek, który naturalnie występuje w
Anemia a dieta
Anemia to poważny objaw. Może świadczyć o wielu ró