Witam. Zapewne bierze pani leki rozrzedzające krew. Należy wtedy ograniczyć spożycie roślin zielonych, (z chlorofilem) które zawierają duże dawki wit K. odpowiedzialnej za krzepliwość krwi.

0

Witam, przede wszystkim należy zadbać o prawidłową masę ciała.Nie podaje Pani żadnych parametrów antropometrycznych (masa ciała, wzrost), wiec trudno się odnieść. Z uwagi na leczenie, które Pani najprawdopodobniej przyjmuje (choć tez brakuje na ten temat informacji z Pani strony) należy unikać produktów zawierających witaminę K.
Największe ilości witaminy K znajdują się w szpinaku, sałacie, kalafiorach, kapuście, szczególnie w brukselce, herbacie zielonej

Serdecznie pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty