Zupa krem z porów
Masz ochotę na coś dobrego i zdrowego? Spróbuj sycącej, kremowej zupy z porów. Przepis i instrukcje wykonania potrawy znajdziesz w naszym filmie. Smacznego!
Najzdrowsze są wędliny bez żadnych dodatków, przygotowane metodą tradycyjną. Są niestety bardzo drogie i trudno dostępne. Ogólnie rzecz biorąc - wędliny ze sklepu to nie jest zdrowy wybór, to produkt przetworzony w wysokim stopniu. Dlatego zawsze polecam samodzielne przygotowanie mięsa, uduszenie lub upieczenie kawałka ulubionego mięsa lub drobiu (schab, karkówka, indyk, wołowina...). Świetnie sprawdzają się też pasztety przygotowane domowym sposobem. Jeżeli jednak zdecyduje się Pani czasem na zakup wędliny, polecam po prostu te bez konserwantów i wypełniaczy.
Witam,
Proszę zrezygnować z kupnych wędlin i upiec w domu schab środkowy lub pierś indyka. Pozdrawiam
Witam serdecznie. Najlepiej wybierać wędliny bez dodatków lub przygotować je samemu. Najchudsze wędliny, to wędliny z piersi kurczaka lub indyka. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakiej firmy wędliny są najlepsze dla rocznego dziecka? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jak wybierać wędliny i mięso? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Czym się różni drób od wieprzowiny? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Zagęszczanie sosu skrobią ziemniaczaną a zagęszczanie mąką pszenną – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Witam czy można jeść wędzone wędliny przy kamieniu woreczkowym? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Ile trzeba jeść ryb w skali tygodnia? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Złe samopoczucie bez mięsa w diecie – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dieta a schudnięcie 20 kg w 5 miesięcy – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Czy twaróg ze szczypiorkiem plus dwie kromki chleba to dobra propozycja na śniadanie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Spożywanie pasztetu z MOM – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)