Soki ekologiczne
Najzdrowsze są wędliny bez żadnych dodatków, przygotowane metodą tradycyjną. Są niestety bardzo drogie i trudno dostępne. Ogólnie rzecz biorąc - wędliny ze sklepu to nie jest zdrowy wybór, to produkt przetworzony w wysokim stopniu. Dlatego zawsze polecam samodzielne przygotowanie mięsa, uduszenie lub upieczenie kawałka ulubionego mięsa lub drobiu (schab, karkówka, indyk, wołowina...). Świetnie sprawdzają się też pasztety przygotowane domowym sposobem. Jeżeli jednak zdecyduje się Pani czasem na zakup wędliny, polecam po prostu te bez konserwantów i wypełniaczy.
Witam,
Proszę zrezygnować z kupnych wędlin i upiec w domu schab środkowy lub pierś indyka. Pozdrawiam
Witam serdecznie. Najlepiej wybierać wędliny bez dodatków lub przygotować je samemu. Najchudsze wędliny, to wędliny z piersi kurczaka lub indyka. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wybierać wędliny i mięso? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Jakiej firmy wędliny są najlepsze dla rocznego dziecka? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czym się różni drób od wieprzowiny? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Zagęszczanie sosu skrobią ziemniaczaną a zagęszczanie mąką pszenną – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Witam czy można jeść wędzone wędliny przy kamieniu woreczkowym? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Co jeść, aby nie przytyć? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Na co zwracać uwagę przy wyborze soków w sklepie? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Spożywanie pasztetu z MOM – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy twaróg ze szczypiorkiem plus dwie kromki chleba to dobra propozycja na śniadanie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Ile trzeba jeść ryb w skali tygodnia? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Odwrót od mięsa. Już nie lubimy karkówki i schabowego? (WIDEO)
Jedzenie mięsa ma zarówno zwolenników, jak i prz
9 produktów, które niszczą twoje serce
Kostki bulionowe Kostki bulionowe to produkt bardz
Mięso oddzielone mechanicznie - w skrócie MOM. Z mięsem łączy je tylko nazwa
Wędlina, parówki, dania gotowe i ten sam komunikat