Witam,
doskonałym źródłem błonnika są warzywa oraz owoce. Dodatkowo, bardzo bogate w błonnik i dozwolone na diecie bezglutenowej są: kasza gryczana, brązowy ryż, kasza jaglana.
Odsyłam do zapoznania się z artykułem: http://www.dietetyk-proporcja.pl/blog/kategorie/artykuly/91-dieta-bezglutenowa-przeglad-zboz-bezglutenowych
Serdecznie pozdrawiam,
mgr Alicja Golonka
www.dietetyk-proporcja.pl
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Które kasze są najlepsze przy codziennej diecie na odchudzanie? – odpowiada Mgr inż. Ewelina Muzińska-Kobus
- Wafle ryżowe na diecie bez glutenu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Co jeść przy diecie bezglutenowej? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak wyeliminować gluten z diety? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Szkodliwość drożdży w pieczywie – odpowiada Mgr Alicja Golonka
- Składniki w diecie 1200 kalorii – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- W jakich produktach nie ma glutenu? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Produkty pozbawione glutenu – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Zastąpienie ryżu kaszą w trakcie diety odchudzającej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie produkty spożywać, by pozbyć się zaparć i wzdęć? – odpowiada Mgr Sylwia Ceranka
artykuły
Węglowodany w diecie odchudzającej. Które z nich warto jeść w trosce o szczupłą sylwetkę?
Moda na diety białkowe spowodowała, że wiele osób
Nietolerancja glutenu - objawy, badania, dieta
Nietolerancja glutenu może dawać niejednoznaczne o
Zdrowie w jelitach - "centrum dowodzenia" naszego organizmu
Dietetyk Klaudia Wiśniewska, ekspert kampanii "int