Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 7 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wpływ kwasów omega-3 na układ krwionośny

Dr Anna Brinken Dietetyk, Szczecin
71 poziom zaufania

Witam, mrożonki w okresie jesienno-zimowym są jak najbardziej pożądanym elementem diety. Można je też stosować w późniejszym okresie. Na pewno ułatwiają przygotowanie posiłku. Trzeba jednak zwrócić uwagę na jakość mrożonki. Warzywa nie mogą być zbrylone, a ich kolor powinien być właściwy dla ich rodzaju i bez przebarwień. Przygotowując zupę z mrożonki możemy dodać inne pokrojone warzywa, które wzbogacą smak. Zupy mrożonki możemy też wykorzystać do dania mięsno-warzywnego. Pozdrawiam, Anna Brinken

Dietetyk z ponad 20-letnim doświadczeniem. Prowadzi Gabinet Dietetyczny SanusDiet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy