Czy zupy gotowane na mrożonych warzywach ze sklepu są zdrowe?
Witam, mrożonki w okresie jesienno-zimowym są jak najbardziej pożądanym elementem diety. Można je też stosować w późniejszym okresie. Na pewno ułatwiają przygotowanie posiłku. Trzeba jednak zwrócić uwagę na jakość mrożonki. Warzywa nie mogą być zbrylone, a ich kolor powinien być właściwy dla ich rodzaju i bez przebarwień. Przygotowując zupę z mrożonki możemy dodać inne pokrojone warzywa, które wzbogacą smak. Zupy mrożonki możemy też wykorzystać do dania mięsno-warzywnego. Pozdrawiam, Anna Brinken
Tak,są zdrowe.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mrożone warzywa można gotować na parze? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Wartość odżywcza gotowanych warzyw – odpowiada Mgr Grażyna Kosowska
- Jakie są właściwości lecznicze imbiru? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Odchudzanie a spożywanie mieszanki warzyw na patelnię – odpowiada Mgr Jagoda Podkowska
- Wartości odżywcze kaszy pęczak – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Jak przygotowywać warzywa, mięso i kasze aby zachowały swoje właściwości? – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Niechęć do gotowanych zup u 9-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Przyrost wagi na zimę – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Co powinnam jeść, aby schudnąć ok. 3 kg? – odpowiada Mgr Kamila Lemańska
- Wprowadzenie do diety zdrowych i smacznych dań – odpowiada Mgr Agnieszka Kucharska