Czy olej rafinowany ekologiczny jest lepszy niż ten rafinowany niepochodzący z upraw ekologicznych?
Dieta oparta na wymiennikach węglowodanowych
Obejrzyj film i dowiedz się, na czym polega dieta oparta na wymiennikach węglowodanowych. Na ten temat wypowiada się ekspert - diabetolog dr Agnieszka Tiuryn-Petrulewicz.
Uprawy eko są wolne od nawozów sztucznych i innych chemicznych dodatków. Na takich uprawach nie tylko nie pryska c=się roślin substancjami chemicznymi, ale też nie są one dodawane do gleby, wody ani rozpylane w powietrzu. Ze względu na wszechobecną chemię, która ma zły wpływ na nasz organizm warto sięgać po produkty eko.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czym się różnią kasze, ryże, makarony ekologiczne od nieekologicznych? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wpływ nawożenia roślin na ich właściwości zdrowotne – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Zalety żywności ekologicznej i konwencjonalnej – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Właściwości oleju ryżowego – odpowiada Roma Wojtewicz
- Dobroczynne właściwości oleju lnianego – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Czym się różni olej palmowy od utwardzonego oleju? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Spożywanie emulgatorów w produktach – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Wartość odżywcza warzyw kupowanych w supermarketach – odpowiada Roma Wojtewicz
- Właściwości odżywcze oleju lnianego – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Stosowanie oleju słonecznikowego w diecie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń