Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!
Prawdopodobnie każdy z nas tego doświadczył - syndrom dnia następnego. Czy wiesz, dlaczego tak cierpisz po suto zakrapianej imprezie? Być może powodem był rodzaj alkoholu.
Witam serdecznie! Najwięcej błonnika zawierają produkty pełnoziarniste (ryż brązowy, pieczywo pełnoziarniste, makaron pełnoziarnisty). Jeśli chodzi o otręby, to więcej błonnika znajdziemy w otrębach owsianych niż w pszennych.
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
witam serdecznie,
zdecydowanie więcej błonnika mają otręby pszenne. Otręby owsiane dostarczają ok. 7g błonnika w 100g produktu, a otręby pszenne mają w 100g aż 43g błonnika.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie produkty spożywcze są bogate w błonnik? – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Jakie produkty mają najwięcej błonnika? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Spożywanie otrębów a zaparcia – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Spożywanie białego pieczywa na diecie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Stosowanie błonnika a zrzucenie kilogramów – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zamiana białego pieczywa na ciemne podczas odchudzania – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Cukrzyca typu 2 a stosowanie błonnika witalnego – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Suplementacja błonnikiem – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Zwiększenie zawartości błonnika w diecie przy zaparciach – odpowiada Piotr Pilarski
- Produkty zawierające węglowodany złożone? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Poznaj wskazane i niewskazane produkty przy cukrzycy
Ryba w panierce Rodzaj i ilość spożywanej żywności
Uważaj na te produkty. Możesz cały dzień spędzić w toalecie
Co wywołuje biegunkę? Niektóre osoby mogą bez prob
Węglowodany w diecie odchudzającej. Które z nich warto jeść w trosce o szczupłą sylwetkę?
Moda na diety białkowe spowodowała, że wiele osób