Witam, wstręt do jedzenia mięsa, smażonego może występować przy np. niedokrwistości złośliwej z niedoboru witaminy B12, Jej niedobór może być powiązany z problemami z żołądkiem. Warto zbadać hemoglobinę i poziom witaminy.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może oznaczać taki poziom witaminy B12 we krwi? – odpowiada Specjalista Medycyny Naturalnej - Naturoterapeuta Mariusz Bek
- Czy anemia złośliwa jest dziedziczna, bo choruje na nią od 12 lat mój tato ( ma 71 lat) – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Witamina B12 w tabletkach a jej przyswajalność – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy witamina B 12 ma wpływ na nadwagę? – odpowiada Dr Anna Brinken
- Anemia przy diecie bogatej w mięso i spożywaniu alkoholu – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Choroba Biermera - co to jest? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Dieta odpowiednia przy anemii – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Nieżyt śluzówki żołądka a leki zobojętniające kwasy żołądkowe – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Czy wzrost RDW może być objawem innego typu anemii? – odpowiada Dr Anna Brinken
- Jak ocenić moje wyniki analizy krwi? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Niedokrwistość z niedoborów (żelaza, kwasu foliowego, witaminy B12)
Niedokrwistość z niedoboru żelaza, kwasu foliowego
Choroba Addisona-Biermera (anemia złośliwa) - przyczyny, objawy, leczenie
Choroba Addisona-Biermera, inaczej niedokrwistość
Niedokrwistość (anemia) - diagnostyka, typy
Niedokrwistość (anemia), jest opisywana jako stan