Czy chipsy jabłkowe suszone w domu w piekarniku są zdrowe?
Czy chipsy jabłkowego suszone w domu w piekarniku są zdrowe czy tak samo należy je unikać jak te ze sklepu? Dziękuję pozdrawiam:-)
Witam,
domowe chipsy jabłkowe są zdecydowanie zdrowsze niż sklepowe. Proszę jednak uważać ponieważ zawierają dość dużo cukru, więc raczej nie polecam zjadać ich w dużej ilości na kolację. Cukry proste bowiem pod koniec dnia mogą nie zostać przetrawione i zaczną odkładać sie w postaci tkanki tłuszczowej.
W razie dodatkowych pytań lub zainteresowania konsultacją zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Złapał cię głód, a jesteś na zakupach? Zamiast chi
Są chrupiące, słone i tak wciągające, że trudno po
Codziennie zjadane przez nas produkty spożywcze kr