Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany?

Witam, przed świętami kupiłam kiełbasę domowego wyrobu na rynku - źródło sprawdzone, stragan prowadzony od lat, jadłam już wędliny z tego źródła. Domowa kiełbasa przeleżała u mnie w lodówce do dziś - ok. 18 dni. Bez zawijania. Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany, w sensie, że przez ten czas powstał?
KOBIETA, 57 LAT ponad rok temu

Zatrucia grzybami - metody leczenia

W przypadku zatrucia grzybami może dojść do poważnego zniszczenia wątroby, a wtedy konieczne może być wykonanie dializy wątroby. Na czym polega taki zabieg? Wyjaśnia to toksykolog, dr Piotr Burda.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty