Czy spożywanie podgrzewanych w mikrofali produktów szkodzi zdrowiu?

dzień dobry. chciałbym dowiedzieć się czy spożywanie podgrzewanych w mikrofali produktów szkodzi zdrowiu. czy oprócz tego utrudnia to lub uniemożliwia zdobycie energii mimo obecności tłuszczy i cukrów zawartych w żywności? taka jedna pani mówiła że wówczas jemy "trupy". ona ma rację? Mateusz
MĘŻCZYZNA, 19 LAT ponad rok temu

Kontrola żywności ekologicznej

Witam, gdyby jedzenie podgrzewane w mikrofalówkach było szkodliwe, to z pewnością mikrofalówki byłyby zakazane. Oczywiście podgrzewanie w mikrofalówce powoduje straty niektórych witamin i składników mineralnych, ważne jest także w czym podgrzewany np. odpowiednie i bezpieczne pojemniki. Najważniejsze, aby wszystkiego nie podgrzewać w mikrofalówce, korzystać z niej w ostateczności.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty