Kurczak w czerwonym curry z ryżem
Nie masz pomysłu na obiad? Zapomnij o schabowym z ziemniakami. Zainspiruj się naszym filmem. Zobacz, jak przyrządzić kurczaka w czerwonym curry z dodatkiem ryżu.
Produkcja octu polega na fermentacji pod wpływem bakterii octowych, więc nie ma mowy o używaniu drożdży. Natomiast produkcja octu może odbywać się także w drodze fermentacji alkoholowej, w której niewątpliwie używa się drożdży. Na takiej podstawie nie można jednoznacznie stwierdzić jaki "ocet" używa dany producent. Dlatego bezpieczniej byłoby zrezygnowanie z wyżej wymienionych produktów.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ocet jabłkowy na odchudzanie a zdrowie – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Kaloryczność i gramatura produktów żywnościowych – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Picie octu jabłkowego własnej produkcji – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ocet jabłkowy - leczy czy szkodzi? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Do jakiej grupy produktów zalicza się ketchup? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ocet jabłkowy na odchudzanie – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Tłuszcz roślinny na etykietach produktów spożywczych – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Wszywka alkoholowa a używanie octu spirytusowego – odpowiada Mgr Marek Lisowski
- Czy przy wszywce alkoholowej można spożywać te produkty? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Picie octu jabłkowego - skutki uboczne? – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
artykuły
Kwas octowy (kwas etanowy, E260) - właściwości, zastosowanie, wpływ na organizm
Kwas octowy to organiczny związek chemiczny powsta
Wystarczy już jedna łyżka dziennie. To jeden z najzdrowszych octów
Wiadomo, że ocet jabłkowy jest znany ze swoich wła
Godzinami zalegają w żołądku. To dlatego masz wzdęcia i gazy
Czym są wzdęcia? Mniej więcej jedna na pięć osób r