Witam, proszę się nie obawiać. Zjedzenie kilku kawałków skorupki od jajka nie stwarza żadnego potencjalnego zagrożenia. Organizm bez problemu ją strawi.
Pozdrawiam,
Anita Wudarczyk
www.strefa-diety.com
Witam,
Spokojnie, skorupki jaj są organizczne i nie zaszkodzą Pani wręcz przeciwnie. Więcej na ten temat może Pani doczytać w artykule na moim blogu: http://sports-med.pl/blog/skorupki-jaj/
Pozdrawiam,
Wiktoria Kreft
dietetyk Kliniczny
www.sports-med.pl
Zafundowała sobie Pani dodatkowe źródło wapnia i to doskonałe. Proszę się nie obawiać.
pozdrawiam
Katarzyna Gediga
Centrum Zdrowia EMVIT
www.emvit.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy zakwaszeniu organizmu można przeciwdziałać? – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Skuteczność suplementacji przy obniżonym poziomie witaminy B12 – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Wysmuklanie ciała przy wrodzonej wadzie serca – odpowiada Sylwester Kłos
- Wprowadzenie produktów przy skazie białkowej – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Co mogę zrobić, żeby zacząć jeść więcej? – odpowiada Mgr Hanna Markiewicz
- Zespół jelita drażliwego i nietolerancja laktozy – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Czy osoby chore na PZT mogą jeść sezam i czasem olej kokosowy? – odpowiada Mgr Anita Wudarczyk
- Niedoczynność tarczycy i metody skutecznego leczenia – odpowiada Sylwester Kłos
- Czy w soli morskiej niejodowanej występuje wystarczająca ilość naturalnego jodu? – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Czy coś może mi dolegać po spożyciu takich skorupek? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Te składniki zmieniają się w toksyny, gdy odgrzewasz potrawę drugi raz
Większość z nas myśli, że jeśli coś zostało z obia
Salmonella - charakterystyka, objawy, leczenie, profilaktyka
Gdy zbliża się lato, sklepy wypełnią się lodówkami
Zimne danie z lodówki. Kiedy jest bezpieczne, a kiedy może zaszkodzić?
Zjesz szybciej, nie brudzisz garnków i zaoszczędza