Anemia
Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.
Witam, proszę się nie obawiać. Zjedzenie kilku kawałków skorupki od jajka nie stwarza żadnego potencjalnego zagrożenia. Organizm bez problemu ją strawi.
Pozdrawiam,
Anita Wudarczyk
www.strefa-diety.com
Witam,
Spokojnie, skorupki jaj są organizczne i nie zaszkodzą Pani wręcz przeciwnie. Więcej na ten temat może Pani doczytać w artykule na moim blogu: http://sports-med.pl/blog/skorupki-jaj/
Pozdrawiam,
Wiktoria Kreft
dietetyk Kliniczny
www.sports-med.pl
Zafundowała sobie Pani dodatkowe źródło wapnia i to doskonałe. Proszę się nie obawiać.
pozdrawiam
Katarzyna Gediga
Centrum Zdrowia EMVIT
www.emvit.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy osoby chore na PZT mogą jeść sezam i czasem olej kokosowy? – odpowiada Mgr Anita Wudarczyk
- Skuteczność suplementacji przy obniżonym poziomie witaminy B12 – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Wysmuklanie ciała przy wrodzonej wadzie serca – odpowiada Sylwester Kłos
- Co mogę zrobić, żeby zacząć jeść więcej? – odpowiada Mgr Hanna Markiewicz
- Czy zakwaszeniu organizmu można przeciwdziałać? – odpowiada Wiktoria Kłos (Kreft)
- Kolacja z jajek a wpływ na zdrowie – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Korzyści z jedzenia surowego jajka – odpowiada Dr Jacek Radwański
- Wzrost mięśni na diecie stabilizacyjnej – odpowiada Mgr Anita Wudarczyk
- Jakie i ile jajek można jeść? – odpowiada Mgr Agnieszka Słomka
- Spożywanie surowego jajka – odpowiada Małgorzata Gajewczyk
artykuły
Czy istnieje różnica między jajkami białymi i brązowymi?
Jajka są zdrowe i co do tego nikt już raczej nie m
Salmonella - charakterystyka, objawy, leczenie, profilaktyka
Gdy zbliża się lato, sklepy wypełnią się lodówkami
Ostropest plamisty - ziołowy ratunek dla wątroby
Chroni miąższ wątroby przed toksycznym działaniem