Jakie pieczywo stosować w takiej sytuacji?

Jakie pieczywo przed i po operacji w diecie lekkostrawnej przy nietolerancji glutenu?
KOBIETA, 33 LAT 11 miesięcy temu
Redakcja abcZdrowie
98 poziom zaufania

Dzień dobry,

większość jasnych chlebów bezglutenowych, które są robione z zamienników mąki pszennej, jest lekkostrawna i dotyczy to również pieczywa chrupkiego. Ciekawą opcją wydaje się też pieczywo chrupkie z amarantusa, kasztanowe czy kukurydziane. Zachęcamy do testowania różnych smaków, rozwiązań.

Zachęcamy do zapoznania się z poniższymi artykułami poruszającymi opisany przez Panią tematy:

https://portal.abczdrowie.pl/nietolerancja-glutenu

https://portal.abczdrowie.pl/czy-na-pewno-nie-mozesz-jesc-glutenu

https://portal.abczdrowie.pl/wiecej-niz-dieta

Przypominamy, że udzielane informacje stanowią jedynie informację poglądową. W celu uzyskania diagnozy oraz zaplanowania leczenia, prosimy o zasięgnięcie osobistej porady lekarskiej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty