Mity na temat grzybów trujących
Często polecanym naturalnym słodzikiem jest stewia - świeża lub w postaci suszonych listków.
Pozdrawiam,
Marcelina Szulżycka
http://dietetyk-wroclaw.eu/
Nie ma potrzeby zastępowania miodu jakimkolwiek słodzikiem. Najlepiej wybierać jak najbardziej naturalne produkty. Energia powinna być czerpana ze zdrowych produktów, a takim właśnie jest miód. Nie należy się takich kalorii bać.
Owoce również mogą nadać słodkość owsiance, zwłaszcza suszone.
Pozdrawiam,
Emilia Kołodziejska
http://dietcoaching.pl/diet-coaching/
Naturalne słodziki to stewia i ksylitol, ale dobrze, by próbowała Pani oduczać się stopniowo słodzonych posiłków, bo cukru we współczesnej diecie jest aż nadto.
Proszę unikać sztucznych słodzików, cukier można zastąpić naturalnymi słodzikami tj. jak Stewia lub Ksylitol.
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy cukrzyk może zamiast cukru używać miodu? – odpowiada Mgr Marzena Wiśniewska
- Co zamiast cukru? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czym zastąpić cukier? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy długotrwałe stosowanie słodzika może mieć negatywny wpływ? – odpowiada Mgr Alicja Golonka
- Czy będąc na diecie odchudzającej, można spożywać syrop klonowy? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jaki jest najzdrowszy zamiennik cukru? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy jedzenie płatków owsianych z mlekiem, miodem, jabłkiem powoduje przybieranie na wadze? – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Co wybrać do słodzenia kawy, herbaty? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czym słodzić, by było zdrowo? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Możliwość stosowania słodziku przy refluksie żołądkowo-przełykowym – odpowiada Natalia Ulewicz